De school in de Sluisbuurt

Naast de renovaties op de bestaande locatie, bereidt het MLA zich voor op een tweede locatie in de Sluisbuurt. De Sluisbuurt is een nog te bouwen wijk aan de oostkant van Amsterdam, bij Zeeburgereiland. In deze nieuwe wijk zal onze tweede locatie worden gebouwd.

Het MLA Sluisbuurt wordt een volwaardige school. Dat betekent dat leerlingen er hun volledige opleiding kunnen volgen, van jaar 1 tot het eindexamen. In de Sluisbuurt bieden we drie opleidingen aan: mavo, havo en vwo. Er komt geen aparte gymnasiumopleiding.

Het MLA in de Sluisbuurt zal in eerste instantie gebouwd worden voor zo’n 700 leerlingen. We houden de mogelijkheid open om dit op termijn uit te bouwen naar 1100 leerlingen.

Recent is de selectie voor de architect afgerond en we zijn blij bekend te kunnen maken dat bureau de Architekten Cie. de aanbesteding heeft gewonnen voor het ontwerp van de Sluisbuurt. Dit Amsterdamse bureau heeft al vele iconische gebouwen ontworpen in en (ver) buiten de stad en zal onder meer ook het InHolland gebouw in de Sluisbuurt ontwikkelen.

Op de plattegrond van het gebied is te zien waar het kavel zich bevindt.

We weten heel veel nog niet

We zitten nog midden in de ontwikkeling van de locatie Sluisbuurt. Dat betekent dat we op heel veel vragen nog geen antwoord kunnen geven. Een antwoord op die vragen zullen de komende twee jaar beetje bij beetje gegeven kunnen worden. Hieronder zullen we een aantal veel gestelde vragen belichten en – voor zover mogelijk – beantwoorden. Hou deze pagina goed in de gaten voor updates van het proces.