Voorlopig Ontwerp Pieter de Hoochstraat gereed

Het voorlopig ontwerp van de gebouwen A en C van de Pieter de Hoochstraat is eind juni goedgekeurd door de schoolleiding. De gemeente buigt zich momenteel over het ontwerp en dan vooral of er een wijziging van het bestemmingsplan nodig is voor de realisatie van de nieuwbouw. Begin september verwachten we daarin een uitspraak. We zijn blij dat we hieronder een aantal eerste impressies van de toekomstige panden kunnen delen!*

Planning

De hoofdingang en de conciërgeloge zijn tijdelijk verhuisd van de Pieter de Hoochstraat naar de Nicolaas Maesstraat. In december gaat het schoolplein dicht in verband met de sloop en vanaf januari kunnen de fietsen deels geparkeerd worden in de Nicolaas Maesstraat en deels langs de Boerenwetering op de Hobbemakade.

Vanwege een lopend flora & fauna onderzoek in de oude gebouwen, is de start van de sloop uitgesteld. De voorbereidingen van de sloop starten in december 2020. Naar verwachting zal er in augustus 2021 gestart worden met de bouw van de gebouwen A en C, waarna in januari 2023 de gebouwen in gebruik genomen zullen worden. Voor meer details over de planning, klik hier.

 

*Zoals gezegd betreft het een voorlopig ontwerp. Dat betekent dat gebruikte kleuren, materialen en indelingen nog niet definitief bepaald zijn en nog kunnen wijzigen.