Voorlopig Ontwerp Pieter de Hoochstraat gereed

Het voorlopig ontwerp van de gebouwen A en C van de Pieter de Hoochstraat is eind juni goedgekeurd door de schoolleiding. Momenteel wordt op verzoek van de gemeente het ontwerp op een aantal punten aangescherpt waarna dit najaar de gemeente zich uitspreekt of er een wijziging van het bestemmingsplan nodig is voor de realisatie van de nieuwbouw.  We zijn blij dat we hieronder een aantal eerste impressies van de toekomstige panden kunnen delen!

Tijdens de studiedag in september vertelden Laurens-Jan ten Kate en Herman Hertzberger (beide van AHH) meer over de achtergrond en de totstandkoming van het ontwerp. Samen met een aantal leerlingen is van de presentatie dit filmpje gemaakt.*

Planning

De hoofdingang en de conciërgeloge zijn tijdelijk verhuisd van de Pieter de Hoochstraat naar de Nicolaas Maesstraat. In december gaat het schoolplein dicht in verband met de sloop en vanaf januari kunnen de fietsen deels geparkeerd worden in de Nicolaas Maesstraat en deels op nader te bepalen plekken rondom school.

De voorbereidingen van de sloop starten in december 2020. Naar verwachting zal er in augustus 2021 gestart worden met de bouw van de gebouwen A en C, waarna in januari 2023 de gebouwen in gebruik genomen zullen worden. Voor meer details over de planning, klik hier.

 

*Zoals gezegd betreft het een voorlopig ontwerp. Dat betekent dat gebruikte kleuren, materialen en indelingen nog niet definitief bepaald zijn en nog kunnen wijzigen.