Onderbouw

Als je in een mavo/havo-klas zit, dan ga je in het eerste schooljaar op werkweek. We bieden verschillende werkweken aan waaruit je kunt kiezen: film, sport of water. Je leert tijdens deze werkweek ook leerlingen uit andere eerste klassen kennen omdat niet iedereen uit jouw klas voor dezelfde activiteit kiest.

Als je in een havo/vwo-, een vwo- of  gymnasiumklas zit, dan ga je aan het begin van de tweede klas op werkweek, ergens in Nederland. Je kunt dan kiezen uit de volgende activiteiten: wandelen, roeien, fietsen of kanoën. Met je tentgroepje moet je tijdens die week zelf boodschappen doen, koken en de tent opzetten en weer afbreken. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid: ook hier kun je er niet onderuit.

Bovenbouw

Als je in de derde klas van de mavo zit, dan ga je in mei een week ‘survivallen’ in de Ardennen. Tijdens deze week doe je mee aan allerlei activiteiten waarbij je met elkaar moet samenwerken, elkaar moet ondersteunen en motiveren. Ook moet je samen met je klasgenoten boodschappen doen en een eigen maaltijd koken.

In de vierde klas van havo en vwo ga je in mei op werkweek in binnen- of buitenland. Je hebt dan de keuze uit een breed scala aan werkweken. Je moet solliciteren naar de werkweek van je keuze. Als je zelf een mooi idee hebt voor een werkweek, dan staan we daar voor open. Voor sommige werkweken gelden aanvullende eisen. Zo moet je bijvoorbeeld voor de werkweek Berlijn Duits in je pakket hebben. Doubleurs gaan in de bovenbouw niet voor een tweede keer mee op werkweek. Zij volgen in die week een aangepast programma op school.

Studiereizen

De leerlingen die de gymnasiumopleiding volgen gaan in de vijfde klas naar Rome. Ze bereiden deze reis voor tijdens de lessen Latijn en Grieks, maken zelf een reisgids en presenteren in de Stad een van tevoren door hen bestudeerd gebouw of kunstobject.

In de zesde klas gaan de leerlingen met het vak tekenen in hun pakket naar Parijs. In de stad worden verschillende musea bezocht en de leerlingen voeren ter plaatse allerlei teken- en foto-opdrachten uit.