In de bovenbouw van havo, vwo en gymnasium bieden we zogenaamd ‘versterkt talenonderwijs’ aan: je kunt voor de talen Duits, Engels en Frans een verdiepingsprogramma volgen. Aan het eind van dit programma doe je een internationaal erkend examen: het Goethe-examen voor Duits, DELF-examen (Diplôme d’Etudes en Langue Française) voor Frans en Cambridge Certificate, zowel op Advanced als op Proficiency-niveau voor Engels. Als je bijvoorbeeld in het buitenland wilt gaan studeren of een vervolgstudie in een andere taal wilt volgen, kan een dergelijk diploma goed van pas komen. Ouders betalen een bijdrage in de kosten van deze examens.

Goethe – Duits

Wanneer je kiest voor versterkt Duits in de bovenbouw van vwo of havo, heb je gedurende twee jaren één uur extra Duits in de week. Niet alleen op school besteed je extra tijd en aandacht aan de Duitse taal en cultuur. Je krijgt ook buiten school ruimschoots de gelegenheid om je verder te bekwamen in het Duits. Deelname aan de werkweek Berlijn in de vierde klas en deelname aan een zomercursus in Duitsland horen bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Het Goethe-Institut ondersteunt ons als partnerschool bij allerlei extra activiteiten die wij met de Goethe-Klasse (zo noemen wij deze klas) ondernemen. Daarbij hoort ook een jaarlijkse reis naar Duitsland. Bovendien worden met ondersteuning van het Goethe-Instituut internationale contacten, workshops, Duitse films en lezingen in het programma geïntegreerd. Het programma wordt met jullie afgestemd en richt zich vooral op het verbeteren van de spreekvaardigheid en het plezier in het vak Duits in al zijn facetten.

DELF – Frans

Het vak Frans DELF scolaire is alleen voor vwo leerlingen. Als je ervoor kiest om in 4 vwo te starten met Frans DELF scolaire, ook wel Frans Plus genaamd, dan volg je dat programma gedurende drie jaar één uur extra per week. In deze tijd besteden we aandacht aan de Franse cultuur en werken we intensief aan luistervaardigheid, schrijfvaardigheid, spreekvaardigheid en leesvaardigheid. Er zijn ook excursies in het programma opgenomen.

Cambridge – Engels

In de vijfde klas kan je op school een cursus Cambridge Advanced English (CAE) volgen. Getalenteerde leerlingen kunnen in 6 vwo doorgaan met de cursus Cambridge Proficiency English (CPE). Wanneer je het examen succesvol afrondt, ontvang je het bijbehorende certificaat.