Naast de verplichte schoolvakken kan je op het MLA kiezen voor een zogenaamde ‘verdiepingsklas’: in de tweede helft van het eerste leerjaar op havo/vwo-, vwo- en gymnasiumniveau kan je voor verdiepingslessen kiezen.

Deze lessen worden één keer per week in een blokuur (twee lesuren achter elkaar) gegeven. Er is de keuze uit kunst beeldend, kunst muzisch, de ontwerpklas, de bètaklas, de sportklas of de multimediaklas.

Op de mavo/havo kan je je aan het eind van het eerste leerjaar opgeven voor een van de volgende verdiepingsprogramma’s: de filmklas, de sportklas of de ontwerpklas. In het tweede leerjaar worden deze verdiepingslessen één keer per week in een blokuur gegeven. Op ons kunstblog MLArts vind je reportages die door leerlingen van de filmklas zijn gemaakt.