Iedere leerling moet zich veilig en vrij voelen op school, alleen dan kan je groeien, zelfstandig worden en zelfvertrouwen krijgen. Dit betekent dat wij verwachten dat iedereen op een respectvolle manier met elkaar omgaat en dat je anderen behandelt zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden.

Pesten

Voor pesten is daarom geen plek op het Montessori Lyceum Amsterdam. In de eerste klas doe je mee aan het pestproject; een workshop over pesten. Hierin leer je wat de gevolgen kunnen zijn van pesten en leer je ook dat jij en alle andere leerlingen op school samen verantwoordelijk zijn om pesten te voorkomen en tegen te gaan.

We hebben ook een pestprotocol. Daarin staat beschreven wat het MLA doet om pesten te voorkomen, hoe het pesten wordt aanpakt en op welke manier wij een leerling helpen die onverhoopt toch wordt gepest.

Schoolregels

We kennen schoolregels op het MLA omdat we de sfeer op school prettig willen houden. Als je de schoolregels overtreedt, volgt er een sanctie. Sancties zijn er in gradaties. Zo zijn er sancties bij te laat komen, absentie, het afgaan van je mobiele telefoon in de les, het gebruik van geweld, pesten, etc. De schoolregels en de sancties van het MLA kun je terugvinden in onze schoolgids.

Vertrouwenspersoon

Wil jij als leerling van onze school in vertrouwen met iemand praten? Dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon. Met hem of haar kun je in vertrouwen een gesprek voeren en kun je je hart luchten. Guido Tijveleijn (docent Nederlands) is vertrouwenspersoon op de mavo. Margriet Posthoorn (docent drama) en Annemarie Kroon (docent Nederlands) zijn vertrouwenspersoon voor havo/vwo/gymnasium.