Podcast over MLA#2

Leuk en nuttig al die informatie over MLA#2. Toch kunnen we ons ook voorstellen dat u benieuwd bent naar de ervaringen van leerlingen en docenten die vorig jaar begonnen zijn op het MLA#2. Daarom zijn we een podcast gestart waarin de komende tijd verschillende onderwerpen belicht worden over het eerste jaar op een nieuwe school.

De eerste aflevering gaat over Van Papier naar Praktijk; hoe gaat dat in z’n werk, een nieuwe school ontwikkelen? Luister hieronder wat daar over wordt verteld.

De tweede aflevering komt deze week online. In deze tweede aflevering staat de pijler Ontwikkelingsgericht leren centraal. Het niet werken met cijfers is een van de keuzes die hier uit voort is gekomen. Waarom deze keuze is gemaakt, hoe dit uitpakt in de praktijk en hoe dit wordt ervaren, wordt besproken. Ook dit keer spreekt Anna van Zadelhoff, onderwijskundige, met leerlingen, collega’s een ouder en de schoolleider van het MLA#2. Ook interviewt ze Sergej Visser van Bureau ICE over het toetsen en beoordelen van leerlingen.

De komende tijd volgen er nog 3 afleveringen over de nieuwe school.