BYOD

 Het MLA biedt onderwijs dat onafhankelijk is van tijd en plaats o.a. met behulp van digitale leermiddelen. Leerlingen kunnen hun eigen device, een Windows laptop, meenemen naar school. Er is bewust gekozen voor enkel Windows laptops, zodat handleidingen en lesmateriaal dan werkt en niet systeemafhankelijk is. 

Op het MLA is een kwalitatief hoogstaand en beveiligd wifinetwerk aanwezig en de leerling heeft op basis van zijn schoolaccount gratis toegang tot internet, softwarepakketten van het MLA en Office 365, inclusief OneDrive (1 TB). 

De school werkt samen met een derde partij die gespecialiseerd is in het aanbieden en onderhouden van laptops voor VO leerlingen. In juni 2021 komt deze partij met een voordelig aanbod voor de lease/koop van een goede laptop met aanvullende garantie en verzekering. Maar u kunt uiteraard ook zelf voor een (Windows)laptop voor uw kind zorgen. 

Welke laptop? 

De minimale eisen aan de Windows laptop zijn: Processor Intel® Core™ i3-101xx of AMD Ryzen 5, 8 GB intern geheugen, 128 GB (Solid State Drive) werkgeheugen, WLAN-kaart a/b/n (deze dient WPA2 Enterprise/802.1X te ondersteunen), een webcam en een accuduur van minimaal 6 uur. Het scherm bij voorkeur niet groter dan 15,6 inch, handiger om te dragen en te vervoeren is een 11 of 13 inch laptop. 

Als de leerling de laptop ook voor andere zaken intensief gaat gebruiken, kunt u denken aan een Windows laptop met een Processor Intel® Core™ i5-10xxx of AMD Ryzen 5 of 7, 16 GB intern geheugen, 256 GB (Solid State Drive) werkgeheugen, WLAN-kaart a/b/n (deze dient WPA2 Enterprise/802.1X te ondersteunen), een webcam en een accuduur van minimaal 6 uur. Het scherm bij voorkeur niet groter dan 15,6 inch, handiger om te dragen en te vervoeren is een 11 of 13 inch laptop. 

Welke software?

De laptop dient voorzien te zijn van Windows 11. Op de laptop dient een virusscanner (bijvoorbeeld AVG, Avira, Panda of Forticlient) te zijn geïnstalleerd. Dit kan een betaalde versie zijn, maar ook zijn er gratis versies te downloaden.

De leerling krijgt een account in de MSA Office 365-omgeving (MSA staat voor Montessori Scholengemeenschap Amsterdam). Elke leerling heeft een eigen @edu.msa.nl e-mailadres en hiermee ook toegang tot de volledige MS-Office omgeving. Deze software kan gratis op vijf verschillende devices worden geïnstalleerd. Behalve een mailadres heeft hij/zij dan de beschikking over een OneDrive met een opslagruimte van 1 Terabyte en diverse gratis applicaties. De licentie blijft geldig zolang de leerling ingeschreven staat op het MLA of een andere MSA school.

Korting bij de aanschaf van software

Leerlingen van het MLA kunnen zeer voordelig software bestellen via SLIM. Voor het inloggen bij Slim.nl maken leerlingen gebruik van de inloggegevens van het leerlingvolgsysteem Magister. Men kan dus pas bestellen via Slim als de inlogcode voor Magister bekend is. Nieuwe leerlingen krijgen deze meteen na zomervakantie op school uitgereikt.

Opladen laptop

In de lokalen van het MLA zijn geen speciale stroomvoorzieningen. Laptops kunnen in beperkte mate in de lokalen worden opladen. Bij de aanschaf van het device is het van belang dat u rekening houdt met de werktijd het device (accuduur). In het algemeen geldt, dat de grootte van het scherm en processor van invloed is op accuduur. Het gebruik en de instellingen van het device bepalen ook in grote mate de accuduur.

Het uitgangspunt is dat het device mee naar huis wordt genomen en wordt opgeladen voor de volgende dag. Indien de laptop op school blijft, is deze niet verzekerd.

Welke ondersteuning wordt geboden?

Systeembeheer biedt leerlingen met een eigen laptop ondersteuning bij problemen met wachtwoordbeheer en problemen met de wifiverbinding. Geen ondersteuning wordt geboden voor hardware storingen.

Bij lease/koop via Easy4U is binnen het servicecontract voorzien in herinstallatie en/of vervanging van de laptop. Daarnaast de garantie en verzekering die Easy4U biedt.