Het MLA is met meer dan 1950 leerlingen een grote school. Om ervoor te zorgen dat jij je veilig en gezien voelt, is iedere afdeling verdeeld in kleinere deelscholen. Iedere deelschool heeft een vaste plek in het gebouw en heeft een eigen docententeam.

• De mavo/havo-afdeling: één deelschool met ongeveer 340 leerlingen
  • De onderbouw havo/vwo/gymnasium-afdeling: drie deelscholen met elk ongeveer 250 leerlingen
  • De bovenbouw havo/vwo/gymnasium-afdeling is georganiseerd in jaarlagen: 4H, 5H, 4V, 5V, 6V.

Docenten

Op het MLA werken ongeveer 150 docenten en 40 stagiaires. De docenten werken in een vast team, zodat zij iedere leerling binnen een deelschool goed kennen. In de bovenbouw is dit anders. Leerlingen kiezen dan elk een eigen vakkenpakket, waardoor de samenstelling van klassen per vak verschillend kan zijn. Wij zijn een opleidingsschool, wat betekent dat wij docenten in opleiding begeleiden bij het leren lesgeven.

Onderwijs ondersteunend personeel (OOP)

Op school werken ongeveer 30 ondersteunende medewerkers en deze mensen zijn erg belangrijk op het MLA. Deze mensen zijn erg belangrijk voor onze school. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat al het materiaal klaarligt en dat de school er netjes uitziet. Op het MLA werken pedagogische conciërges, die jou samen met de docenten begeleiden gedurende jouw tijd op het MLA. Heb je een lekke band, voel je je niet lekker of is er iets anders aan de hand, dan kun je altijd bij deze conciërges terecht.

Schoolleiding

De schoolleiding van het MLA bestaat uit zes mensen;

• Wrister Grommers- rector
  • Maarten Delvaux- conrector