Het MLA is met meer dan 1950 leerlingen een grote school. Om ervoor te zorgen dat jij je veilig, geborgen en gezien voelt, is iedere afdeling verdeeld in kleinere deelscholen. Iedere deelschool heeft een vaste plek in het gebouw en heeft een eigen docententeam.

• De mavo/havo-afdeling: één deelschool met ongeveer 370 leerlingen
  • De onderbouw havo/vwo/gymnasium-afdeling: drie deelscholen met elk ongeveer 250 leerlingen
  • De bovenbouw havo/vwo/gymnasium-afdeling is georganiseerd in jaarlagen: 4H, 5H, 4V, 5V, 6V.

Docenten

Binnen het MLA werken ongeveer 150 docenten en 40 stagiaires. De docenten werken in een vast team, zodat zij iedere leerling binnen een deelschool goed kennen. Wij zijn een opleidingsschool, wat betekent dat wij beginnende docenten begeleiden bij het leren lesgeven.

Onderwijs ondersteunend personeel (OOP)

Op school werken ongeveer 30 ondersteunende medewerkers en deze mensen zijn erg belangrijk op het MLA. Deze collega’s zorgen ervoor dat bijvoorbeeld al het materiaal klaarligt, de school er netjes uitziet en de verslagen worden uitgeprint. Op het MLA werken pedagogische conciërges, die samen met de docenten jou begeleiden in jouw tijd op het MLA. Mocht je een keer een lekke band hebben, je voelt je niet lekker, of er is iets anders aan de hand, dan kun je altijd bij de conciërges terecht.

Schoolleiding

De schoolleiding van het MLA bestaat uit 6 mensen;