Mentor

Iedere leerling wordt begeleid door een mentor. Deze mentor voert gesprekken met jou (en soms je ouders) over je werk en eventuele problemen. Tijdens het mentoruur brengt je mentor je op de hoogte van allerlei belangrijke schoolzaken. Ook is hij of zij er om de sfeer in de klas in de gaten te houden en om deze te bespreken met de klas.

Persoonlijk mentor

Een persoonlijk mentor is een docent die een leerling individueel begeleidt in een periode waarin deze extra steun nodig heeft. Heb je er behoefte aan, dan kun je extra begeleiding vragen bij een van de vakdocenten. Deze docent wordt dan tijdelijk jouw persoonlijke mentor. Hij kijkt over je schouder mee en houdt contact met je ouders over hoe het gaat.

De uitvoering verschilt: de ene leerling heeft behoefte aan extra ondersteuning bij het plannen, de andere wil de zaken op een rijtje zetten, weer andere leerlingen zoeken vooral een vertrouwenspersoon of werken beter dankzij de extra aandacht.

Leerlingbegeleider

Als je als leerling toch nog meer ondersteuning nodig hebt dan word je aangemeld bij het Ondersteuningsteam. Soms wordt er een leerlingbegeleider gevraagd om jou verder te helpen. Hij kan jou bijvoorbeeld helpen bij het plannen en organiseren van jouw werk of hij bespreekt de motivatie- en/of lichte gedragsproblemen. Ook begeleidt de leerlingbegeleider leerlingen die doubleren, leerlingen die instromen vanuit een andere school of (profiel)deelschool en/of leerlingen die leerachterstanden hebben.