Huisvesting MLA 2020-2021 en verder

Het hoofdgebouw van het MLA aan de Pieter de Hoochstraat bestaat uit vier gebouwen, A, B, C en D. De gebouwen A en C worden vernieuwd omdat zij verouderd zijn en niet meer geschikt om les te krijgen. Het klimaat in die gebouwen is ongezond, de lokalen zijn te klein, en ze voldoen voor een deel niet meer aan wettelijke eisen.

De gebouwen zijn nu echt aan vervanging toe. Dat gaat komende zomer na het schooljaar 2019 – 2020 van start. De nieuwe gebouwen A en C moeten dan voor de zomer van 2022 weer klaar zijn. Sloop en nieuwbouw zullen uiteraard voor overlast zorgen. We proberen dat samen met de bouwers zoveel mogelijk te beperken.

Leerlingen die in 2020 starten op het MLA volgen onderwijs in de onderbouw in het hoofdgebouw of in het vlakbij gelegen andere schoolgebouw in de Van Ostadestraat in De Pijp.

Om tijdens de verbouwing al onze 1.900 leerlingen te kunnen huisvesten, kunnen we voor de komende jaren een schoolgebouw aan de C. van Eesterenlaan in Amsterdam-Oost in gebruik nemen, dat voldoet aan de eisen van het MLA. In dit gebouw is ruimte voor 500 scholieren uit de bovenbouw. We nemen dit gebouw na de zomer van 2020 in gebruik. Leerlingen uit de onderbouw krijgen dus geen les in dit gebouw.