Iedere leerling is anders en leert daardoor ook anders. Op het MLA krijg je daarom de ruimte en vrijheid om te leren op je eigen manier, zolang aan het einde van het blok al het werk maar af is.  Dit betekent niet dat jij al direct moet kunnen plannen. Dit leer je stap voor stap met behulp van jouw mentor, vakdocenten en klasgenoten.

Blokboek

Om een goed overzicht te krijgen van het werk, krijg je van ons een blokboek. In dit blokboek zitten de studiewijzers van ieder vak. Hierop staan de onderdelen die een leerling per blok af moet ronden. Daarnaast zitten er blokplanners, weekplanners en een kleurvel in, hulpmiddelen om zelf jouw schoolwerk te plannen. Zo kun je in één oogopslag zien hoe ver je bent. Ieder blok krijg je van de vakdocent de nieuwe studiewijzers voor dat blok.

Antwoordenboek

Op onze school kijk je zelf je gemaakte werk na, zo leer je direct van eventuele fouten. In de klas staan de antwoordenboeken per blok klaar. Als je vragen hebt, dan kun je die gelijk na het nakijken stellen aan een klasgenoot of aan je docent.

Aftekenen

Als het werk voor een vak af is, dan kijkt de docent samen met jou naar het gemaakte werk. Als het werk voldoende is gemaakt, dan tekent de docent dit af in je blokboek en in zijn eigen administratie.