Ieder jaar organiseert het MLA een programma voor leerlingen van groep 8 die ‘wat meer kunnen’. Het idee is dat je als leerling op deze manier al kennis kunt maken met nieuwe vakken die je later op de middelbare school kunt volgen. Dit jaar zijn er de volgende 8+ programma’s: Science, Latijn en Filosofie. Jouw leerkracht van groep 8 kan je aanmelden bij het directiesecretariaat van het MLA.

N.B 26/11/18: Het Science programma is vol, wel kunnen leerlingen zich nog aanmelden voor Latijn en Filosofie.

Bij de startbijeenkomsten wordt uitleg gegeven over het onderwerp en de manier waarop je kunt werken aan de opdrachten. Hiervoor ontvang je een inlog met wachtwoord voor onze Elektronische Leer Omgeving (ELO), zodat je de opdrachten kunt maken. Je werkt op de basisschool aan de opdrachten en houdt contact met je begeleider via e-mail. Het is wel belangrijk dat je van je juf of meester op school aan de opdrachten mag werken, dit moet je dus wel even met de leerkracht overleggen.