Ieder jaar organiseert het Montessori Lyceum zogenaamde 8+ programma’s. Deze zijn bestemd voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die graag al kennis willen maken met een nieuw vak dat later op de middelbare school gegeven zal worden. Vanaf half november wordt het programma bekend gemaakt en kan jouw leerkracht van groep 8 je voor het programma aanmelden bij het directiesecretariaat van het MLA.

Bij een eerste bijeenkomst op school wordt uitleg gegeven over het onderwerp en over de manier waarop je kunt werken aan de opdrachten. Hiervoor ontvang je inloggegevens inclusief een wachtwoord voor onze Elektronische Leer Omgeving (ELO), opdat je daar aan de slag kunt gaan. Je werkt op de basisschool aan het programma en houdt met je begeleider contact via e-mail. Het is wel belangrijk dat je van je leerkracht op de basisschool toestemming krijgt om tijd te besteden aan deze (extra) opdrachten.