Het MLA krijgt er een familielid bij, voor nu noemen we dit het MLA#2. En zoals dat vaker binnen families is, hebben deze twee scholen hetzelfde DNA, maar zijn ze toch heel anders.

Het MLA en het MLA#2 worden twee aparte scholen met een eigen onderwijsaanpak en een aparte inschrijving. Natuurlijk wordt het MLA#2 ook een montessorischool voor   vmbo-t, havo en vwo, voor leerlingen met en zonder Montessoriachtergrond.

Het nieuwe gebouw moet nog gerealiseerd worden op het Zeeburgereiland. Toch beginnen we in het schooljaar 2022-2023 alvast met de lessen van MLA#2 in de vorm van een pilot, zodat we straks direct met een groep leerlingen de nieuwe school in kunnen gaan. Echt een beetje pionieren dus! De lessen worden gegeven binnen één van de huidige gebouwen van het MLA. Dat betekent dat de leerlingen binnen de vertrouwde muren van het MLA en met dezelfde kwaliteit de kans krijgen om montessorionderwijs te volgen dat net wat anders is. Noem het modern montessorionderwijs.

We snappen dat dit nog vele vragen oproept. Hieronder is zoveel mogelijk het hoe, wat en waarom van deze onderwijsaanpak en pilot uitgelegd. We sluiten af met de FAQ, ook in de vorm van interviews.